Achtergrond

Leo HaffmansLeo Haffmans is na de hbs-b, militaire dienst en zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven (Technische Natuurkunde) in 1977 gaan werken bij TNO als onderzoeker en projectleider op het gebied brandveiligheid. Hij verrichtte onderzoek naar rookverspreiding in gebouwen en verkeerstunnels. Het menselijk gedrag onder brandomstandigheden had zijn interesse.
In 1983 zocht hij een nieuwe uitdaging in het bedrijfsleven. Bij Océ in Venlo was hij actief als projectmanager. Bij omvangrijke R&D-projecten de juiste afstemming vinden tussen de marktbehoeften en de technische mogelijkheden blijkt in de praktijk een proces met vele facetten.
In 1992 wordt hij adviseur bij SenterNovem, thans AgentschapNl. Daar is hij ook interim manager voor een subsidieregeling voor innovatie waarbij meerdere ondernemingen uit het MKB samenwerken.
Vanaf 1994 is hij daarnaast zelfstandig bedrijfsadviseur. Daarbij is hij betrokken bij een project waarbij toeleveranciers worden betrokken bij de productontwikkeling. Deze ervaring inspireert hem later tot het huidige onderzoek.
Van 1998 tot 2007 is hij betrokken bij verschillende projecten en onderzoeken aan de Technische Universiteit Eindhoven op het gebied van technologie management. Ook is hij parttime docent aan de Hogeschool Zuyd.
Thans adviseert hij bedrijven op het gebied van productinnovatie en bij toeleveren en uitbesteden.